Дезинфекцират на всеки три дни улици, подлези, контейнери за отпадъци в София

19:51, 19 мар 20 / София 25 3338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава дезинфекцията с цел предотвратяването на разпространението на COVID-19 в София, съобщиха от Столичната община. Извършва се ежедневна дезинфекция на пешеходните подлези на територията на столицата.

Миенето на улици и булеварди също продължава и се извършва като към използваната вода се добавя и дезинфекционен препарат. Дезинфекцират се и контейнерите за битови отпадъци, които са разположени в районите. Дейностите ще се извършват на всеки три дни.

Ето какви са ограниченията за придвижване по света

"Днес бяха дезинфекцирани улиците около болница "Пирогов". Утре - предстои дезинфекция около Военномедицинска академия. По моя заповед се извършва всекидневна дезинфекция на пешеходни подлези, контейнери за отпадъци, улици и публични пространства в ромски махали", съобщи във facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

През последния ден кофи са почиставни в районите "Младост", "Лозенец", "Триадица", "Надежда", "Панчарево", "Връбница", „Красно село“ и "Банкя". Сметосъбирането и сметоизвазването се извършва по установения за това график.

Дезинфекцирани са и открити обществени пространства със специализирана техника в кв. „Христо Ботев“, район "Слатина", кв. „Филиповци“, район "Люлин" и в район "Красна поляна.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама