Захариева: Държавата никога няма да затвори границите си за българи

20:57, 19 мар 20 25 1733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Опитваме се да намерим алтернативни маршрути на отменените полети, за да приберем сънародниците ни. Държавата никога няма да затвори границите си за българските граждани. Все по-малко авиокомпании обаче летят. В рамките на часове прибрахме над 200 души. Прибрахме хора от Египет, Филипините. Правим всичко възможно", заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

Тя апелира, когато посланикът е намерил билети, хората да не мислят твърде дълго, а веднага да приемат офертата, за да се приберат. „Може на следващия ден да не можем да ви осигурим полет. Давам пример с Аржентина. За 12 души успяхме да намерим билети, защото полетът им до Холандия е отменен. Те отказаха да закупят билетите. Това ми се струва безотговорно", коментира Захариева.

Заради карантината в Банско: Руски туристи чакат специален чартър

„Абсурдно беше това затваряне на граници. Преди няколко дни имаше почти 12 часа, през които бяхме затворени отвсякъде. Не може да се забранява достъпът на основни стоки и услуги. Трябва да имаме коридори, през които шофьорите да минават. Опашки има заради строгите мерки за контрол“, поясни външният ни министър. Тя благодари на всички, които оценяват усилията на държавата.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама