Над 160 радиостанции пуснаха в един и същи час „You’ll Never Walk Alone“

11:30, 20 мар 20 / Култура 25 2776 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Българското национално радио се включи в призива на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и всички програми на националната медия излъчиха в един и същи час една и съща песен.

Инициативата е на нидерландската обществена радио и телевизия NPO. По идея на водещия на сутрешната програма на музикалния канал 3FM Сондер Хоухендор на 20 март, петък, в 9:45 минути (българско време) в ефира на радиостанциите от EBU прозвуча песента на групата Gerry and the Pacemakers - “You’ll Never Walk Alone”.

Как да подсилим имунната система по време на пандемията от коронавирус

Над 160 радиостанции от 24 европейски страни се присъединиха към призива за едновременното излъчване в сутрешните си програми на известния хит в знак на съпричастност и утеха в тежката ситуация, породена от Covid-19.

„Тази криза показва, че хората обединяват усилията си, за да можем всички ние да оцелеем. Затова предлагам и радиото по света да се обедини и да излъчи една и съща песен по едно и също време“ – казва Сондер Хоухендор.

До този момент към инициативата са се присъединили обществени и някои частни радиостанции от Австрия, Италия, Норвегия, Белгия, Франция, Германия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Полша, Босна и Херцеговина, Швейцария, Кипър, Словакия, Люксембург и Естония.

Песента на Gerry and the Pacemakers - “You’ll Never Walk Alone” е известна като химн на футболния отбор „Ливърпул“. За песен на инициативата е избрана заради текста си, който излъчва дух на подкрепа и оптимизъм:

Никога няма да си сам

Когато преминаваш през буря,

дръж главата си високо изправена.

И не се страхувай от мрака,

защото в края на бурята те чака позлатеното небе

и сладката сребриста песен на чучулигата.

 

Премини през вятъра, премини през дъжда,

дори мечтите ти да са подхвърляни и разпилени.

Продължавай да вървиш

с надежда в сърцето

и никога няма да си сам.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама