Болницата в Бургас показва по Viber недоносените бебета на техните родители

12:42, 20 мар 20 25 2451 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Родителите на недоносените бебета, родени в УМБАЛ „Бургас“, вече могат да ги видят чрез видеовръзка по „Вайбър“, съобщава bTV. 

Жестът е на персонала на Отделението по неонатология, който в този труден момент прави всичко възможно, за да осигури комфорта на родителите, разделени от децата си, съобщават от болницата. Заради извънредното положение заради коронавируса свижданията са забранени, а недоносените бебета остават там много дълго време без своите майки, докато се стабилизират и могат да бъдат изписани.

Министерство на културата: Не спирайте да дарявате кръв!

В нормална обстановка родителите могат да идват да ги виждат всеки ден, включително да прекарват и повече време с тях в обособена стая, но сега това е забранено.

"Мъчно ни е за родителите, поставяме се на тяхно място и се опитваме да им вдъхнем кураж и да им дадем възможност да видят децата си, макар и дистанционно", споделиха работещите в отделението. Те уточниха, че видеосвижданията не са за всички, а са само за тези бебета, които се намират в интензивния сектор, а майките им отдавна са изписани от болницата.

Персоналът се свързва с родителите по „Вайбър“ и чрез видеовръзка дава възможност те да видят своите бебета. Видеосвижданията ще продължат до момента, в който ситуацията се подобри и свижданията в болницата бъдат разрешени отново.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама