Мач от Шампионската лига довел до кризата с Covid-19 в Бергамо

20:40, 20 мар 20 / Спорт 25 2661 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Италианският имунолог Франческо ле Фоке обяви, че мачът между "Аталанта" и "Валенсия" от Шампионската лига (4:1) може да е бил катализаторът на безпрецедентната епидемия от коронавирус в Бергамо, съобщи БНР.

Няма да отменят олимпийските игри в Токио

Близо 40 000 фенове на италианския отбор пътуваха от Бергамо до Милано за срещата на "Сан Сиро" на 19 февруари, което може да е една от главните причини за високия процент на разпространение на вируса и смъртност в града. 

Само в Бергамо са регистрирани 93 смъртни случая през последните 24 часа, а броят на починалите е близо 600 човека от началото на епидемията.

Кобрата: Мачът с Джошуа ще бъде в края на годината

"Сигурно е, че е имало няколко големи катализатори за огромното разпространение на вируса. Мачът между Аталанта и Валенсия може да е един от поводите, тъй като това беше емоционален мач в историята на клуба. Измина месец от тази среща, фактите се вписват. Хиляди хора бяха на няколко сантиметра, прегръщаха се и проявяваха емоции, което доведе до разпространението", коментира Франческо ле Фоке.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама