Гешев: Подкрепям по-рестриктивните мерки на БЛС

13:07, 20 мар 20 25 2433 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Подкрепям напълно мнението на лекарското съсловие. Голяма част от цялата страна са за едни много по-радикални мерки. Това каза в интервю за БГНЕС главният прокурор Иван Гешев.

"За такива по-радикални мерки призовах в Народното събрание още във вторник".

Главният прокурор призова политиците да се вслушат в мнението на експертите, медицинските сестри и доброволците, които са на първа линия, "ако се развият негативно нещата, а те вече вървят натам".

БЛС настоява за пълно затваряне на София

Като радикални мерки той посочи ограничаване на движението между градовете, вечерен час, забрана на възрастните хора да излизат извън домовете си. "Това не е наше изобретение, трябва да се поучим от негативния опит на Китай и Италия", е на мнение Гешев.

"В момента ние си мислим, че нас ще ни прескочи - няма как да ни прескочи...Сега е моментът да видим дали имаме политици или се занимават с политиканстване. Това, което гледам как се занимават с извънредния закон, е тъжно. Ще го кажа съвсем отговорно: дребни политически игрички".

Гешев поздрави местната власт, която се оказала по-гъвкава. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама