Новата дата на баража България - Унгария е 4 юни

14:51, 20 мар 20 / Спорт 25 2260 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Европейската футболна централа УЕФА определи нови дати за провеждането на отложените плейофи за класиране на европейските футболни финали.

Според обновената програма полуфиналният плейоф между България и Унгария трябва да се състои на 4 юни на стадион "Васил Левски" в София, предаде БТА.

По време на извънредната видеоконференция на 17 март с участието на всички държави-членки на УЕФА, организирана по повод разпространението на COVID-19, бееш взето единодушно решение финалите на европейското първенство да бъдат отложени с една година, а баражите да бъдат изместени за месец юни тази година.

Конкретният прозорец, в който те трябва да се изиграят, е 1-9 юни, както и всички официални приятелски двубои, които бяха предвидени за края на март, но също бяха отложени заради форсмажорната ситуация.

При успех в двубоя срещу Унгария на 4 юни (четвъртък), националният тим на България ще се класира за финалния плейоф. Той е пренасрочен за 9 юни (вторник) и в него възпитаниците на Георги Дерменджиев отново ще имат домакинско предимство, а съперник ще бъде победителят от баража между Исландия и Румъния.

УЕФА продължава да следи внимателно ситуацията на континента и е в готовност за взимане на нови извънредни решения.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама