Не се очакват проблеми при кандидатстването на първокласниците в София

16:24, 20 мар 20 25 2536 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Не се очакват проблеми с кандидатстването за първи клас в София, предвид извънредното положение в страната. Това съобщи директорът на дирекция „Образование“ в Столичната община Мария Минчева пред БНР.

Кандидатстването ще се извършва онлайн, като до 30 март всички училища на територията на столицата, трябва да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. Ще бъде качена и информация за заявленията, реда и начина за приемането им онлайн - с електронна система на училището или на имейл.

Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на училището или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

Списъкът с прилежащите райони вече е актуализирания качен на сайта на Столичната община, каза още Мария Минчева и добави, че не се очакват проблеми при кандидатстването предвид пандемична обстановка.

„Действаме съгласно разпоредбите на Щаба. Засега нямаме нагласа да има някакви промени. Единственото, върху което работим, е родителите да могат дистанционно да извършат подаване на заявлението и съответно да си видят входящи номер на децата - тоест работим за възможността онлайн, за да няма социалните контакти в училищата“, добави Минчева.

Заявления за прием в първи клас ще се приемат от 21 април до 21 май. Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа.

Няма промяна в правилата за прием и остават в сила тези от миналата година, водещ принцип продължава да бъде уседналостта.

 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама