Трима излекувани от коронавирус у нас

22:36, 20 мар 20 25 7909 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Трима са излекувани от коронавирус у нас. За първия случай съобщи началникът на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Става дума за пациентка, настанена във ВМА. Тя е дала две отрицателни проби. 

Другите два случая са заразени пациенти от Плевен, които също са дали отрицателни проби. За тях разказа главният държавен здравен инспектор доктор Ангел Кунчев пред БНТ. "Аз съм убеден, че голямата част - 60-70%, точно така ще завършат - с пълно оздравяване. Надали ще надминем този процент, който в другите страни - Азия, Европа, които посочват 2-3%. Въпросът е да запазим нашите родители, баби и дядовци. Там е насочено цялото ни усилие", обясни той.

 

Дарението на Трифонов за екипа на Александровска болница е по сметка на министерството

17 са новите случаи на заразени у нас. 13 от тях са в София, а четири в болницата във Варна. „Тези четири проби от Варна са на контактни лица, които са от Добрич. Те са в добро състояние“, заяви Мутафчийски. Така Добрич става десетата област у нас, в която има открити случаи на затазата.

Oбщо 127 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, от които трима са починалите. Най-тежко към критично остава състоянието на пациент в „Пирогов“. Потвърдена е и положителната проба на пациентът беглец от „Пирогов“.

САЩ спират да издават визи по света заради вируса

На среща при премиера Бойко Борисов по-рано днес е била обсъдена и темата за лекарствата и възможността на България за снабдяване с тях. „Оказа се, че в България се намират резерви с хининови препарати – 35 000 пълни дози. Има възможности за производство на още“, обясни Мутафчийски.

Той съобщи и че всички налични лекарства, които са намерени от подчинените на бизнесмена Кирил Домусчиев, ще бъдат дарени на Министерството на здравеопазването. Той ще закупи безвъзмездно и 5000 теста.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама