Делян Пеевски е дарил близо 500 000 лв. на Пирогов

22:00, 20 мар 20 / Политика 25 5769 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

УМБАЛСН „Пирогов“ вече е получила първите си дарения - предпазни средства за медиците до финансова помощ за изграждане на ново реанимационно звено. Самият директор на болницата Асен Балтов дари 10 000 лв.

Снимка: БГНЕС

Депутатът Делян Пеевски е дарил 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и пари. Стойността на дарението е 497 000 лв., потвърдиха за TOPNOVINI.BG от партията му.

Той е заявил, че ще продължи да съдейства при допълнителни нужди на болницата. 

200 хил. лв. е дарението от "Теленор" за нуждите на лечебното заведение, а "Уникредит Булбанк" предостави 100 хил. лв. на болницата. Дарение на същата стойност направиха и от фондация "Америка за България".

„Александровска“ набира спешно дарения за покупката на 5 респираторни апарата

Сред другите дарители е и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв. Кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България пък дари 2 респираторни апарата. Дарението е осъществено чрез кампанията на фондация BCause. Даренията са събрани от над 900 физически лица и фирми.

Дарението на Трифонов за екипа на Александровска болница е по сметка на министерството

„ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД  са предоставили защитни средства за лекарите от "Пирогов" на стойност 3500 лв.

Снимка: БГНЕС

Предпазни шлемове са дарили от Зъболекарския съюз. Столичната лекарска колегия е дарила термометри и бактерицидни лампи, по информация на Нова телевизия.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама