Почина кънтри легендата Кени Роджърс

09:45, 21 мар 20 / Любопитно 25 3194 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

На 81-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис почина кънтри легендата Кени Роджърс, предаде АФП.

Снимка: CANSTOCKPHOTO

Това се е случило в дома му, от естествена смърт, заобиколен от семейството си, съобщава семейството му в социалните мрежи. Те планират погребение в тесен семеен кръг.

Още миналия май Кени Роджърс беше хоспитализиран заради дехидратация и от тогава медици се грижеха за неговото здраве.

В над 50-годишната му кариера е продал над 100 000 плочи, носител на е на 3 награди "Грами", 18 американски музикални награди, има и звезда на алеята славата.

Роджърс започва своята кариера през 1957 година с песента "Than crazy feeling". Една от най-популярните му и успешни песни е „Люсил“ (Lucille) (1977), която заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава и Грами награда.

Снимка: БГНЕС

През 1980 г. изпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи — „Лейди“ (Lady), която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и стои 6 седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100. През 2015 година той обяви своето оттегляне от сцената. Кени Роджърс е женен с 5 деца.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама