Каракачанов: Няма да има танкове по улиците, както се спекулира

10:34, 21 мар 20 25 2360 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

„Армията няма да тръгне с танковете по улиците, както се спекулира", това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 

"Не може да говориш подобни глупости от трибуната на парламента, когато текстовете какво ще прави тя са ти пред очите. Вътре пише – контролно-охранителни функции. Армията ще поеме от полицията някои от важните инфраструктурни обекти за охрана“, обясни той.

След 13-часово заседание: вижте мерките в извънредния закон

„Ние се борим не с външен противник, а с вирус – няма нужда от танкове“, допълни Каракачанов, пояснявайки, че може да се наложи част от военната техника да се пренасят облекла, храни и т.н.

Армията ще има право също така да задържа и да предава задържаните на полицията, да участва в охраната на обществения ред, да контролира движението, както и да проверява документи за самоличност. „В това няма нищо ненормално, когато виждаме, че полицията се задъхва. Тя има изключително много работа“, каза Красимир Каракачанов.

Разпънаха тренировъчна полева болница в "Арена Армеец"

По отношение на учението, което беше проведено в „Арена Армеец“ и при което залата беше превърната в полева болница, военният министър обясни, че още три такива ще бъдат проведени в други градове в страната - Пловдив, Варна и Русе.

Снимка: БГНЕС

Те ще са в зали, които не функционират заради мерките. Част от приетите мерки на правителството е и тази, че хората под карантина ще бъдат следени чрез мобилните си телефони, докато отпадне задължителната им изолация. „Има случаи, които бягат и не желаят да се съобразят с мерките. Ако някой заразен реши, че може да си играе с живота на другите, какво трябва да го правят институциите? Следенето означава не да ви слушат разговорите и да ви четат SMS-ите, а да се вижда къде се движите“, коментира Каракачанов.

Той заяви, че най-вероятно извънредното положение в страната ще бъде удължено и призова към спокойствие.

Снимка: Facebook

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама