Младен Маринов във Факултета: Мерките срещу коронавируса ще стават по-сериозни

17:57, 21 мар 20 / София 25 3570 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Над столичния квартал „Факултета“, населен предимно с ромско население, от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора, предаде БГНЕС. Дронът беше пуснат в присъствието на вътрешният министър Младен Маринов от Красимир Димитров от Столична община.

Младен Маринов още веднъж отправи призив към гражданите да не пътуват и съобщи, че на сайта на МВР вече има образец на декларацията, която всички, на които им се налага неотложно пътуване между градовете, трябва да попълнят и подпишат.

"Разпоредил съм на колеги да бъдат по-гъвкави в този първоначален момент и да преценяват необходимостта на всеки да пътува. Мерките ще стават по-сериозни и именно заради това сме разпространили декларация, която всеки може да попълни. Служителите на КПП-тата също ще имат празни декларации за попълване“, обясни Маринов.

Ивайло Иванов във Велико Търново: Всеки трябва да си наложи самодисциплина

Силовият министър уточни още, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

"Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес", подчерта Маринов и предупреди, че за невярно попълване на данни във формуляра се носи наказателно отговорност.

По думите му мерките ще стават по-сериозни.

Вътрешният министър съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Той уточни, че вече са образувани над 60 досъдебни дела срещу хора, нарушили карантината си.

Вътрешният министър обясни, че мерките за тези, които не са под карантина са препоръчителни, а не задължителни и униформените може само да ги приканват да се приберат по домовете си. Маринов припомни, че за неизпълнение на полицейско разпореждане е предвидена санкция.

„Апелирам самите хора да разберат, че това се прави за тях и те се излагат на риск“, обясни той и подчерта, че разпространяваната във Фейбук информация, че в столицата ще се извършва дезинфекция от вертолети, е фалшива.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама