Фандъкова: Никой не може да каже колко ще продължи ваканцията на учениците

09:18, 22 мар 20 / София 25 3743 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Никой не може да каже за ваканцията на учениците докога ще продължи така. Добре е, че МОН и учителите се организираха да провеждат онлайн обучение. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

Учениците и детските градини няма да работят до 29 март, според заповедта на здравния министър за мерките за органичаване разпространението на коронавирус у нас. Извънредното положение е обявено до 13 април. Според членове на правителството обаче, очертава се то да бъде удължено.

Болните в България са вече 171, новите случаи са 29

Попитана как ще подсигури работната седмица от утре за онези, които идват в София от населените места в близост, кметът Фандъкова каза, че със сигурност ще има затруднение заради опашките по КПП-тата.

Йорданка Фандъкова отправи апел към всички граждани и полицаите да се спазва този режим, който е в момента. "Аз съм привърженик на най-строгите мерки. Такива, които могат да се наложат в града. Карантината се прилага от министъра на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично", заяви Фандъкова.

Ангел Кунчев: Ако 100% от хората си останат вкъщи, вирусът ще изчезне след 14 дни

Попитана дали ще затвори подстъпите към планината, каквото предложение  по-рано  отправи председателят на Оперативния щаб на брифинг във ВМА, Фандъкова заяви: "Транспортът към Витоша е спрян още от петък. Искам да благодаря на всички граждани, които спазиха призивите и забраните. На Витоша и Панчарево обаче имаше много хора. София е голям град. Недопустимо е заради хора, които не са достатъчно отговорни, да страдат отговорните".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама