Как французин пробяга близо 43 км на балкона си

16:20, 22 мар 20 / Любопитно 25 2590 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Французин намери начин как да пробяга маратон във времето на забраната за излизане от дома, тичайки напред-назад на балкона си в предградие на Тулуза, съобщи БТА.

Как да живеем заключени и да не откачим

Елиша Ношомовиц пробяга 42,2 км без прекъсване на 7-метровия си балкон. Рекорд не успя да постави, защото това му отне шест часа и 48 минути. Мъжът каза, че за него това е било физическо и психично предизвикателство.

Той сподели снимки в интернет, "за да подкрепи медиците, които вършат изключителна работа".

Също като спортистите, които тичат в апартаментите си в Ухан, или велосипедистите, които намериха как да тренират в хотелските стаи в Абу Даби, Ношомовиц е искал да покаже, че е възможно човек да поддържа форма въпреки забраната за излизане.

Снимка: БГНЕС

Той е искал също да разведри хората с налудничаво предизвикателство и малко хумор, да намали сериозността на ситуацията с коронавируса. По време на маратона Елиша Ношомовиц не се е чувствал през цялото време добре. Гадело му се е, а и се е притеснявал съседите да не се оплачат от шума от стъпките. Те обаче са проявили разбиране.

Лекарските сериали, които дариха маските си на здравни работници

Френските власти все още разрешават хората да излизат навън за индивидуални спортове, като бягане, ако подпишат специален формуляр, в който обясняват причините. Броят на бягащите по улиците обаче се увеличи заради хубавото време и властите се притесняват, че прекалено много хора са по улиците и това може да застраши усилията им да овладеят заплахата. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама