Откриха телефонна линия за психологическа помощ

10:38, 23 мар 20 25 3736 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

На единен номер 0800 88 001 - Министерството на труда и социалната политика ще предоставя безплатна психологическа подкрепа на възрастни хора и хора с увреждания. Подбрани са доброволци – психолози и студенти по психология, които всеки ден от 9 ч. до 17 ч. ще консултират нуждаещите се.

Снимка: TOPNOVINI

Колцентърът на МТСП ще продължи да дава и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде и националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – тел. 116 111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог.

Най-важните телефони, на които столичани могат да звънят при извънредното положение

От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират  по телефон, скайп или вайбър. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:36, 03 юни 21

Искам помощта на психолог

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама