Няма да прекратяват Българското футболно първенство

20:15, 23 мар 20 / Спорт 25 3253 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Българското футболно първенство няма да бъде прекратявано. Решението беше взето на спешна среща във футболната ни централа между БФС, ПФЛ, АФЛ, притежателите на ТВ-правата, както и представителите на родните клубове. В Бояна бяха президентът на БФС Михаил Касабов, вицепрезидентът Емил Костадинов, Неделчо Михайлов, Атанас Караиванов, Венцеслав Стефанов и други, съобщи bTV.

Спирането на първенството било пагубно за "Левски"

Заради извънредното положение в страната, предизвикано от пандемията с коронавирус, част от представителите на футболните клубове нямаха възможност да пристигнат в София, а вместо това се включиха в конферентна връзка.

Футболният сезон беше спрян за месец от 13 март, след като правителството обяви извънредно положение с цел ограничаване разпространението на заразата с COVID19. След срещата стана ясно, че първенството може да се рестартира на 1 или 23 май. 

Председателят на Националния оперативен щаб ген.- майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира решението пред националното радио. "Това са сметки без кръчмар. Не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи“. 

"Това е пълна щуротия, не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т. н. но, всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки може да навреди много", каза още Мутафчийски. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама