Десетки доброволци ще доставят храна и лекарства в София

17:41, 23 мар 20 / София 25 2720 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

За една седмица 301 самотно живеещи възрастни хора са получили храна и лекарства в домовете си от служителите на Столична община и 40 доброволци от доброволното им формирование. От утре към техния екип се включват и 20 доброволци от Българския червен кръст, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

72-а граждани през уикенда са заявили готовност да се включат като доброволци към общината. 

снимка: Йорданка Фандъкова

„Утре ние ще се свържем с всеки – като целта ни е да направим още един екип от 20 души, които да доставят храна и лекарства на възрастни хора и един екип от 20 души, който да поеме логистиката“, информира Фандъкова.

„Обадиха се хора с различни професии, включително и ученици и студенти, от тях ще съберем и екип, който да помага в общинските социални центрове и домовете за възрастни хора. На тях благодаря за това, че спазват молбата ни да не излизат от центровете, защото са най-рисковата група и при заразяване, рискуват здравето на всички останали“.

В доставката на храни и лекарства се включат и 42-а човека с 20 автомобила, които са подадени от кметове райони.

Компания „Аполо“ произведе и достави първите 1 900 защитни облекла

Столична община е получила дарение на предпазни маски от фабрика „Аполо“ от Враца. Желание да дарят са заявили от „Технополис“, а от „Нестле“, магазини „345“ и минерална водя „Банкя“ – храна и напитки.

 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама