Случаите на коронавирус вече са 201

17:10, 23 мар 20 25 3972 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

201 вече са случаите на коронавирус у нас, 11 са за деня. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб генерал- майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на TOPNOVINI.BG. 

Един пациент е в Дупница, двама в Пазарджик, които са семейство; един е в Добрич, а останалите 7 в София. 

Борисов: Поръчали сме 1 милион теста за Covid-19

Осемте пациенти, които бяха в по- тежко състояние сутринта, се подобряват. Включително и двамата със заплашваща дихателна недостатъчност. 

Заради изчерпването на капацитета на ВМА и "Пирогов", щабът има предложение до здравния министър. "Да издаде заповед всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавируса, оборудвани и с реанимационни легла", заяви проф. Мутафчийски.

Председателят на щаба обяви, че можем да очакваме съдействие от китайски лекари. Вече се водят разговори с китайското посолство. 

"Снегът няма връзка с инфекцията", коментира той в отговор на въпрос ще повлияе ли на разпространението на коронавируса промяната на времето.

По повод оплаквания на граждани, Мутафчийски уточни, че няма издавана заповед за затваряне на тоалетните на бензиностанциите, а препоръка там да има дезинфекция. 

 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама