Полицаите питат какви мерки ще се вземат за здравето им

21:22, 23 мар 20 25 2765 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Синдикатът на служителите в МВР отправи четири въпроса към ресорния министър Младен Маринов относно заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за по- строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Те уточняват, че с въпросните мерки се вменяват допълнителни задължения на служителите в МВР, като тяхното здраве е подложено на риск, съобщи bTV.

Полицаите настояват за точни, ясни и строго разпоредени мерки със задължителен характер за предпазване на полицейските органи, както и осигуряването на оптимален обем от предпазни средства, които да се ползват задължително от служителите.

Образувани са над 100 досъдебни производства за нарушаване на карантината

Изтъкват и че заради новите им задължения, униформените служители на реда полагат повече извънреден труд. Затова питат дали ще има компенсации.

Уточнява се, че заради недостига на предпазни средства, на полицаите им се налага сами да си купуват маски и ръкавици, затова питат дали тези средства ще им бъдат възстановени.

 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама