Зимата се върна: проблеми с трафика и тока

12:50, 24 мар 20 25 3983 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Оранжев код за сняг и поледици е в сила за 4 области на страната- Монтана, Враца, Ловеч и Габрово, предупредиха от НИМХ. Жълт е кодът за областите Видин, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Смолян, Пазарджик, София и София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. В Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали вали дъжд, а в планините сняг. В сила е жълт код. В Бургас, Варна и Добрич е обявен жълт код за силен вятър.

Затруднения в движението

Заради обилния снеговалеж проходът "Превала" е затворен за тежки коли с ремаркета и полуремаркета. Снегът на места в Смолянско е 10 см. 22-23 машини работят в трите прохода в района, предаде bTV. 

Много тирове закъсаха в района на „Мойсеев баир“ на пътя Русе- Бяла. Това наложи временно затваряне на пътя. Движението вече е отворено, съобщиха от областна администрация Русе. По пътя за Разград има множество снегонавявания. В района на Паметника на русофилите също има закъсали тежкотоварни автомобили, което е довело до струпване на превозни средства в градската част по булевардите „Цар Освободител“ и „Христо Ботев“. 

По границите

Преустановено е пропускането на товарни автомобили на пункта "Връшка чука" заради снегопочистване. Силният вятър спря ферибота на пункта "Оряхово". Нормално е движението през "Калотина", "Дунав мост" 1 и 2, "Силистра", "Дуранкулак", "Капитан Петко войвода", "Илинден" и "Гюешево". Интензивен е трафикът на "Кулата", съобщиха от "Гранична полиция". Изключително интензивно е преминаването през "Капитан Андреево" и "Лесово". 

Прекъснато електрозахранване

Проблеми с тока има в областите Видин, Враца, София и София област, съобшиха от ЧЕЗ. 

Снимка: ЧЕЗ

Електрозахранване няма в селата Борисово и Мечка в общините Сливо поле и Иваново в Русенско. С частично електрозахранване са селата Тръстеник и Щръклево.

Частично прекъсване на тока има в населени места в 8 от 10-те общини на област Враца, и в община Лом. Авариите са предизвикани от обилния снеговалеж, съобщи БНР. Във Враца снежната покривка е най-значителната в страната и е близо 30 см. Половината от клиентите в областта са с възстановено електрозахранване. 

Снимка: ЧЕЗ

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама