Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за починали от коронавирус

22:31, 23 мар 20 25 4244 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за съхраняване на тленните останки на починали от коронавируса, предаде агенция "Франс прес", цитирана от БНР.

Кметството на Мадрид отбеляза, че погребалните служби на града не могат да вземат телата на починали от коронавирус поради липса на защитни облекла за служителите си. Панаирното градче в Мадрид вече е превърнато в полева болница от 1500 легла и при нужда може да приеме до 5500.

Франция тества успешно лекарство срещу коронавирус

Испански военни са открили изоставени, а понякога и мъртви стари хора в старчески домове, засегнати от епидемията с коронавируса, съобщи министерството на отбраната.

"Ще бъдем изключително строги към отношението, което са получили старите хора в тези домове", заяви министърът на отбраната Маргарита Роблес. "При някои посещения военните са открили напълно изоставени стари хора, и дори такива, които са умрели по леглата", каза тя.

В Мадрид стотици котки, които живеят свободно в парковете на испанската столица, също са изложени на риск да гладуват, предаде ДПА.

Защитници на правата на животните многократно биеха тревога, че много от котките скоро ще бъдат застрашени от глад, ако никой не бъде допуснат да влезе в парковете.

Спад на смъртните случаи в Италия

Техните предупреждения бяха чути от властите и от утре официално регистрирани доброволци ще бъдат допуснати да доставят вода и храна в двата най-големи парка - Ретиро и Хуан Карлос Първи, въпреки строгата карантина. И двата парка ще бъдат отворени три дни през седмицата от 9.00 до 10.00 ч. сутринта, съобщи кметството на Мадрид.

Според оценките между 300 и 400 котки живеят в парка Ретиро. Доброволците от Асоциацията на приятелите на котките от Ретиро са първите, които ще се погрижат за тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама