Важно: как да се предпазим от коронавирус вкъщи и навън

09:48, 24 мар 20 25 7498 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Във Facebook Адриана Йовчева от София разпространи документи с важна информация за коронавируса. Няколко души са се организирали, превели са ги от италиански и са ги оформили графично.

Когато се прибирате вкъщи: не пипайте нищо; свалете обувките; дезинфекцирайте лапите на домашния си любимец, ако е излизал от вкъщи; съблечете връхните дрехи и ги сложете в коша за пране; оставете чантата, портмонето, ключовете в кутия до входната врата; вземете душ; дезинфекцирайте телефона и очилата си; почистете повърхността на всичко внесено с разтвор на белина; свалете ръкавиците, изхвърлете ги и измийте ръцете си.

Снимка: FACEBOOK

202 са случаите на заразени с COVID-19 у нас

Когато живеете със заболял: спете в различни легла; използвайте различни бани и дезинфекцирайте с белина; използвайте различни кърпи, прибори, чаши и т.н; дезинфекцирайте всички повърхности, които се пипат често; перете много често дрехите, кърпите и чаршафите; спазвайте дистанция; проветрявайте често; ако болният е с температура над 38 градуса и затруднено дишане се обадете на лекар; не нарушавайте карантината- всяко излизане на болния от вкъщи води до зануляване на броя дни в изолация и ново отброяване.

Снимка: FACEBOOK

Когато излизате от вкъщи: облечете дреха с дълъг ръкав; вържете косата си, не носете гривни и пръстени; сложете маска; избягвайте градския транспорт; вземи си кърпички; ако кашляте или кихате, правете го в сгъвката на лакътя; избягвай да плащаш в брой; мий ръцете си веднага след като си пипал каквато и да е повърхност; не пипай лицето си с мръсни ръце; стой на дистанция от хората.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама