Трима нарушители на карантината в Благоевградско, парк „Македония“ става полева болница

10:43, 24 мар 20 25 2454 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

В четвъртия ден на влезлите в сила мерки срещу безцелното пътуване влизането и излизането от област Благоевград се осъществява с КПП, при рязък скок на епидемията са отредени помещения за интензивно отделение и полева болница.

Вчера на заседание Кризисният общинския щаб е решил част от бившия тубдиспансер да се оборудва като интензивно отделение за лечение на 15 болни от коронавирус.

С решение на Областния оперативен щаб за полева болница при нужда ще бъде използвана бившата зала в парк „Македония“, където има възможност за осигуряване на КПП. 

На КПП няма напрежение, полицията проверява документите на влизащите и излизащите по Главен път Е-79 от Благоевград на КПП "Полигона", предава БГНЕС.

Проверяват се декларациите от работодателя, които се сверяват с личните карти на пътуващите. Които нямат такива се връщат.

 

Тежък трафик на изходите на големите градове

Нарушение на карантината в областта не липсват

Трима от област Благоевград са нарушили карантината си. Полицейски служители на ОДМВР-Благоевград са извършили проверки на лица поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка. Служителите на реда са установили, че поставените под карантина са я нарушили, с което са извършили престъпления по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – нарушаване на мерки против разпространяване на заразителна болест по хората по време на пандемия или извънредно положение.

„Случаите са в Гоце Делчев, Петрич и Благоевград, материалите са докладвани на компетентната прокуратура“, уточняват от полицията.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама