Хората от първа линия

19:55, 24 мар 20 / София 25 3082 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За справянето със снега, през изминалата нощ 140 снегопочистващи машини осигуриха почистването на улиците и булевардите в София, съобщиха от Столичния инспекторат. Във всички райони на града са извършвани и задължителните при такива тежки атмосферни условия обработки срещу заледяване. В райони като „Витоша“, „Панчарево“ и „Нови Искър“, поради наличието на стръмни и труднодостъпни участъци са извършени по 2, а на места и 3 обработки. Опесъчени са и пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна“ – Златни мостове“, независимо, че пътят към природен парк „Витоша“ е затворен за автомобили. Обработени са общинските пътища и трасето на Южната дъга на "Околовръстен път". За цялата нощ не са получени данни за нито едно ПТП.

Днес работата продължава във вътрешно-квартални улици и ще се извършва през целия ден. Приоритет в организацията на Столичния инспекторат е осигуряването на трасетата с масов градски транспорт, както и на спирките и подходите към подлези и метростанции. Специално внимание се обръща и при почистването на пространствата около болничните заведения в града.

В момента на територията на Столична община са 51 снегопочистващи машини, като усилено се работи по почистването в район „Връбница“ на отсечките Мрамор – Доброславци и Мрамор – Житен, както и по отстраняване навяванията по пътищата: кв. „Вердикал“ – с. „Клисура“ и с. „Клисура“ - манастира „Св. Петка“ в район „Банкя“. Почистват се и улици в районите Красна поляна, Кремиковци, Триадица, Младост, Овча купел, Сердика, Люлин и Витоша.

Снимка: Столичен инспекторат

В район „Подуяне“ се извършва дезинфекция на контейнери за битови отпадъци. Сметосъбирането и сметоизвозването в града се извършва по установения график.

Не спира и контролът на строителните обекти, с цел предотвратяване на замърсяване от дейността им. Проверява се и за наличие на запушени шахти.

Всички тези дейности, за които се плаща от бюджета на софиянци се контролират от Столичен инспекторат. Част от инспекторите са на терен, на “първа линия” в дежурства по график. Други работят от вкъщи. Това е възможно, защото в Столичен инспекторат отдавна е въведена и се използва система за пълен електронен документооборот, така че обработването на документи, сигнали и жалби на граждани да не спира. Само за последното денонощие в Столичен инспекторат са постъпили над 60 сигнала.

Снимка: Столичен инспекторат

Контролната структура на Общината работи в условията на криза – организирано, координирано и оперативно, но и с грижа за живота и здравето на служителите си – с ръкавици, маски и подвижни технически средства, в изпълнение на своите задължения и своето мото: „От нас не зависи всичко, но зависи много“.

Всички граждани могат да подават своите сигнали в Столичен инспекторат на телефон 02/9875555, денонощно.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама