МОН се подготвя да продължи електронното обучение до 13 април

20:29, 24 мар 20 25 2744 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Просветното министерство се подготвя да продължи електронното обучение поне до 13 април. Това става ясно от указание на министър Красимир Вълчев до учителите и директорите, цитирано от БНТ. От министерството обаче уточниха, че заповед на здравния министър за удължаване на принудителната ваканция след 29 март все още няма.

С проблеми започна онлайн обучението на учениците

В указанието се казва, че с висока степен на вероятност е преустановяването на присъствената форма на обучение в училище да продължи поне до 13 април. 

Фандъкова: Никой не може да каже колко ще продължи ваканцията на учениците

Затова електронната форма трябва да стане по-пълноценна и вече трябва да започне преподаването на нови знания, а не само да се преговаря изучения материал. Освен това дневната натовареност от 1-ви до 7-и клас трябва да е до 6 часа, а от 8-и до 12-и - до 7 часа. На този етап не се предвижда поставянето на оценки на учениците, но се следи активността им.

Когато технологиите срещнат образованието, печелят учениците

В указанието се посочва, че към работа с електронни платформи трябва да преминат и учителите, които досега не са ги използвали. Училищата пък трябва да си помагат и споделят практики.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама