Проф. Коста Костов: С ген. Мутафчийски сме в битка за една армия

07:59, 25 мар 20 25 2689 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Медицинският съвет застава изцяло зад действията на Националния оперативен щаб за коронавируса. Това заяви проф. Коста Костов, председател на Медицинския съвет към МС, пред bTV.

Генерал Мутафчийски е шеф на ВМА и има право да си избира сам подчинените. В тази конфронтация в медиите между мен и него се крие една минала мъжка битка, от която и двамата излязохме победители, мисля – той остана във ВМА, а аз излязох от там и получих живота, който исках, разказа проф. Костов. Моите отношения с миналото съм изяснил по време на неговото настояще.

Сега с Мутафчийски сме в битка за една армия, обясни още той. А битка с коронавируса не искам да допускам, категоричен е Костов.

Играта с цифрите е спекулативна. В Италия, например, там жертвите са много, тя винаги е била особена ситуация. Жертвите в Италия от грип епидемия между 2013 и 2017 г. са 68 000. Средната възраст на починалите там от коронавирус е 80,5 години, 50% от тези починали имат 3 и повече придружаващи болести. Това е сериозна рискова група. Затова да не се концентрираме в цифрите. В Китай, например, от тютюнопушене всеки ден умират по 5000 души, каза още проф. Костов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама