220 са заразените с COVID-19 у нас

08:13, 25 мар 20 25 3302 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Два са новите случаи на коронавирус у нас. Те са в Пловдив - мъж на 35 години и жена на 60 години в УМБАЛ "Георги Странски". Общо заразените в България са вече 220,  съобщи на редовния сутрешен брифинг ген. Мутафчийски, предаде репортер от TOPNOVINI.BG.

Новите случаи не са контактни лица на вече заразени случаи. Те се намират в инфекциозна клиника със симптоматика.

Мерките, които предприемаме в армията, са изключително ефективни, подчерта още ген. Мутафчийски. Предстои заминаване на контингент за Афганистан - всички от там са под 14-дневна карантина. Двама са със сиптоми на простудно заболяване, доказано е, че нямат коронавирус, но въпреки това няма да заминат.

Проф. Коста Костов: С ген. Мутафчийски сме в битка за една армия

Ген. Мутафчийски наблегна на получените дарения до момента - с 492 000 лв. Българската банка за развитие е подпомогнала болниците в Плевен, в Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе – с респиратори, с тестове, за ВМА автоматизирана система за екстракция на РНК, както и окомплектоване с китове. Мобилни респиратори в Ловеч – 3 бр., апарати за механична вентилация във Видин, във Враца. 

17 дни след освобождаването на круизния кораб на борда му има още се намира коронавирус, което показва удивителна устойчивост на вируса. "Това налага фанатична дезинфекция на помещенията, в които се стои. Освен дистанция, да има дезинфекция на ръцете, дезинфекция на повърхностите, като начин за предпазване", коментира ген. Мутафчийски.

За по-малко от ден случаите са в световен мащаб са се увеличили със 100 000, което е доста тревожна тенденция. За Европа и Италия вече доближава Китай. Испания са 42 000, Германия -32 000, САЩ – 54 000, Франция – 22 000, каза още ген. Мутафчийски.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама