Радиата у нас се обединяват в подкрепа на медици и доброволци, борещи се с COVID-19

11:21, 25 мар 20 25 2324 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

„Ако си дал“ е инициатива на радиостанциите в България. Те се обединяват в подкрепа на медиците, фармацевтите, медицинските сестри, доброволците, както и всички, които се борят с COVID-19.

В знак на съпричастност от 25 март, в рамките на три дни, в последните минути, точно преди всеки кръгъл час, българските радиа ще излъчват една от най-обичаните български песни в изпълнение на Емил Димитров – „Ако си дал“

220 са заразените с COVID-19 у нас

„Знаем, че преди месец-два самите медицински работници протестираха заради малките си заплати. Тогава никой не излизаше да им пляска, а напротив – хората даже се питаха какви са тези, които се барикадират в Партийния дом“, коментира Тодор Милев от радио Витоша пред Нова телевизия.

„Това, което правим е една прекрасна инициятива. Тя стартира днес в 8 часа. Включиха се над 30 от най-слушаните радиостанции в България. Избрахме песента на Емил Димитров, за да покажем, че чрез силата на радиото подкрепяме всички, които не са си вкъщи като нас, а там, където трябва да се помага на хората“, каза още той.

Снимка: БГНЕС

„Очакваме обратната връзка да бъде страхотна. Песента „Ако си дал“ има особено силно влияние върху хората и то не само заради мелодията, а и заради текста“, каза Богдана Трифонова – радиоводещ в БГ Радио.

„Много е мило, че радиобранша, който обикновено не е много единен, се обедини. Решението беше на АБРО. Всичко това като организация се случи за по-малко от 24 часа“, разказа радиоводещият в MAGIC FM Димитър Павлов.

„Всички ние продължаваме да парвим това, което правихме и преди извънредното положение. Не нагнетяваме допълнително обстановката с негативна информация“, каза Драгомир Керелезов от радио ENERGY.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама