Повдигнаха две обвинения на Владимир Каролев

22:19, 25 мар 20 25 5062 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Владимир Каролев вече е обвиняем. Повдигнати са му две обвинения – едното е за нарушаване на карантината, а второто за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които се обяснява, че мерките срещу епидемията са безплодни.

Той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв. Наказанието за нарушаване на карантината е затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лв. "Няма да коментирам където и да е повдигнатите срещу мен две обвинения докато не приключат всички правно-процесуални действия по случая", написа той в социалната мрежа.

В 11.15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград и конвоиран в столицата, съобщи БГНЕС.

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията й като неправомерни.

снимка: БГНЕС

Владимир Каролев е задържан в Разлог

Финансистът бе арестуван, защото не е спазил 14-дневния срок на домашната карантина. Софийска районна прокуратура му повдигна обвинение. 

Каролев е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. Посетил е Разлог и се е разходил в Пирин над Банско, с което е нарушил наложената мярка – издадена заповед за спазване на карантината.

От прокуратурата съобщиха, че са се самосезирали по публикации в социалните мрежи, че Каролев е предприел пътуване до друга област, без това да е неотложно. Образувано е досъдебно производство за нарушаването на заповедта на здравния министър. Полицаи са се опитали да го открият на адреси в София. След това са му звъннали, станало е ясно, че е в Разлог и „категорично отказва“ да се яви пред МВР. Това е наложило задържането му за 24 часа.

Владимир Каролев сам се е командировал в Разлог с цел „консервиране на хотел и комплекс, осигуряване на охрана, помощ на служителите“. Въпросният хотелски комплекс обаче си има управител, което изключва пътуването на Каролев до там да е било неотложно. Пак от публикация прокуратурата разбира, че той е напуснал комплекса.

Според прокуратурата като публична личност и бивш столичен общински съветник, Каролев следва да бъде отговорен не само към близките си, но и към обществото, давайки пример.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама