Подкрепа в борбата срещу СOVID-19: SHELL дарява гориво за 100 хил. лева на линейките

15:50, 25 мар 20 25 2478 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната. Така Shell ще подкрепи здравната система в България и медиците, които са на първа линия в битката с COVID-19, съобщиха от компанията.

Дарението е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването. Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво в зависимост от нуждитe.  

В Спешната помощ няма отказали да работят с болни от COVID-19

Междувременно станаха ясни и механизмите за разпределяне на даренията. Независимо под каква форма са направени, ще се спазва изрично упоменатата воля на дарителите.

Министерството на здравеопазването ще предоставя информация на сайта си за постъпилите средства, както и за предадените за съхранение в склада на Българския червен кръст дарения в натура.

Националният оперативен щаб за борба с COVID-19 ще дава предложения за вида на закупуваните предпазни средства, така и по отношение на крайните получатели, в случите когато това се отнася до лекарствени продукти, апаратура и тестове за диагностика.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама