COVID-19 по света: Нови рекорди в Испания, Италия и Франция, над 80 медици са заразени в Румъния

19:05, 25 мар 20 / Свят 25 2860 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Испания е поредната страна, отчела антирекорд след Италия, като само за ден броят на смъртните случаи се увеличи с над 700. Най-малко 47 610 случая на инфекция с новия коронавирус са регистрирани в страната от началото на разпространението на болестта, предаде БГНЕС. Починали са 3 434 души, 5 367 пациенти са се възстановили. Очаква се тази тенденция да продължи поне до края на тази седмица.

Франция пуска първия високоскоростен влак за пациенти с COVID-19

От правителствената пресслужба потвърдиха, че вицепремиерът на Испания Кармен Калво се е заразила с COVID-19. Вторият тест е бил положителен. На 22 март тя беше хоспитализирана с респираторна инфекция, била е проверена и за наличие на коронавирус, но първият тест е бил отрицателен. Съобщава се, че състоянието на Калво се подобрява и че ѝ се оказва необходимата медицинска помощ.

Франция отчете 240 нови смъртни случая от коронавирус, което увеличава броя на починалите от инфекцията в страната до 1100. Това е увеличение с 28%, което направи Франция петата страна, която преминава прагът от 1000 жертви след Китай, Италия, Иран и Испания. Заразените са достигнали 22 300, скок с 12% за 24 часа, предаде БТА.

сн. ЕПА/БГНЕС

2.516 души са в тежко състояние и се нуждаят от животоподдържащи системи – скок с 21% от понеделник, като 8000 болнични легла вече са оборудвани с респиратори.

Длъжностните лица смятат, че официалният брой на заразените е под реалния, тъй като обикновено се тестват само онези, които показват тежки симптоми.

В Италия хората, които не спазват задължителна домашна карантина и са с положителни тестове на новия коронавирус, ще изтърпят между една и пет години затвор, се казва в одобрено постановление.

Италианските власти съобщиха за 743 нови смъртни случая от епидемията от коронавирус, скок след два дни спад в цифрите.

сн. ЕПА/БГНЕС

В Румъния над 80 медици са заразени с коронавируса. 34 лекари в регионалната болница в Сучава, Северна Румъния, са заразени. Болницата беше определена от властите като място за лечение на хора с коронавирус. 49 медицински сестри и фелдшери от същата болница също са положителни за коронавирус и са хоспитализирани в инфекциозната болница в града.

Общият брой на заразените нарасна до 906. За последното денонощие са потвърдени още 112 случая. 13 пациенти са починали.

сн. ЕПА/БГНЕС

Корнавирусът удари и сръбското парвителство - външният министър Ивица Дачич призна, че държавният секретар в министерството на околната среда Бранислав Блажич е заразен от коронавирус. "Имаме и други членове на правителството и на отделните министерства, които са заразени от коронавирус", каза Дачич пред местна телевизия. По неофиицална информация всички, които са общували с Блажич са в карантина.

Тази нощ в Ниш почина четвърти пациент заразен от коронавирус в Сърбия.  Според последните данни в страната са заразени общо 303 души. 

сн. ЕПА/БГНЕС

Британският парламент ще преустанови работата си до 21 април поради бързото разрастване на епидемията от коронавирус в страната. Очаква се тази вечер британските законодатели да приемат спешни законопроекти, касаещи Covid-19, след  което те трябва да бъдат отново в Уестминстър, за да гласуват за законопроекта за финансите на 21 април.

В началото на седмицата премиерът Борис Джонсън нареди на британските граждани
да си останат у дома, тъй като пандемията на коронавирус вече отне 424 живота в цялата страна (само  вчера починаха 89), докато над 8 000 жители на Великобритания бяха тествани положително за инфекцията.

сн. ЕПА/БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим
около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама