Българка почина от коронавирус в САЩ

19:54, 25 мар 20 25 3539 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Наша сънародничка е починала от COVID-19 в САЩ. Жената е била на гости на сина си, който живее в Питсбърг, съобщи bTV.

Не е ясно как точно се заразила, но се е почувствала зле и била приета в болница. 78-годишната жена, която е диригент на софийски хор, е починала от белодробно усложнение в резултат на заразяване с новия коронавирус.

Новината за трагичната загуба достигна до колегите й музиканти. На лечение в болница в Питсбърг е и синът на починалата диригентка. Оттам казаха, че мъжът е в сериозно, но стабилно състояние.

Заразените с коронавирус у нас вече са 242-ма

Докато броят на заразените в Съединените щати расте, Доналд Тръмп иска да вдигне наложените ограничителни мерки. "Надявам се да го направим до Великден. Мисля, че това ще е страхотно за нашата страна", каза американският президент, но дори и експерти на Тръмп не са съгласни с него.

Снимка: БГНЕС

"Трябва да сме гъвкави. Току-що говорихме с президента в Овалния кабинет за възможната дата, но трябва да сме гъвкави на база на данните ден за ден, седмица за седмица, да ги анализираме, за да знаем какво можем да направим“, смята д-р Антъни Фаучи - директор на националния институт по алергология и инфекциозни болести.

Ню Йорк се е превърнал в огнище на заразата - 60% от новите случаи идват точно оттам. Губернаторът на щата се моли за още болнични легла, маски и респиратори.  

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама