Защо "Българската Коледа" няма да събира дарения за борба срещу Covid-19?

09:43, 26 мар 20 25 2415 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Благотворителната инициатива "Българската Коледа" няма да събира дарения за борба срещу Covid-19. Това става ясно от отговор на екипа на президента на запитване на в. "24 часа".

“Българската Коледа" се реализира целогодишно, като средствата се разпределят на база актуални постъпили молби. Правилата на кампанията обаче не позволяват пренасочването на средства извън целите ѝ, свързани с хроничноболни деца, уточняват от президентството.

Прессекретариатът на държавния глава напомня, че телефоните, чрез които може да се направи дарение за благотворителната инициатива „Българската Коледа" под патронажа на държавния глава, са отворени целогодишно. Активни са и останалите начини за дарения – публикувани на сайта www.bgkoleda.bg.

За последните 3 г. “Българската Коледа” е дарила 11 респиратора, които ще помогнат за овладяване на състояние и при зараза с коронавирус, уточняват от екипа на Радев.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама