264 са заразени с коронавирус, 8 са оздравелите

18:03, 26 мар 20 25 5132 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

21 са установените заразени за днешния ден с коронавирус. Това каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг във ВМА, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

По думите му има два нови града- Кърджали и Хасково с по един заразен, 14 са новоустановените в София, в Смолян има 2-ма, в Плевен 1, Велико Търново и във Варна също са с по един нов случай. Работят се все още проби, до утре може да има и нови.

Изписани като оздравели са вече 8 човека.

Сред заразените са и  двама военнослужещи с положителни проби, с медицинска евакуация от Косово – старшилейтенант и офицер с него, те са били много близко контактни, без оплаквания, но с положителна проба. Ще бъдат настанени във ВМА.

Удължават извънредните мерки до 12 април

„Има и един военнослужещ в Румъния, който е на мисия там. Настанен е в инфекционна болница в Букурещ“, съобщи ген. Мутафчийски.

„В София доста се разшириха болниците – във ВМА има случай, в Пета градска болница има пет случая, в „Пирогов“ има още един интубиран пациент. Във „Св. Анна“ има два случая, единият е интубиран и в Инфекциозна болница вече има един положителен случай на мъж на 33 години“, каза още той.

Изписана е първата пациентка, оздравяла от COVID-19 в Александровска болница

Жената е на 67 години от София и е изписана в стабилно общо състояние и изпълнени всички критерии за дехоспитализация, след две последователни отрицателни проби за Covid-19, съобщиха от Александровска болница.

Продължава грижата в лечебното заведение за още двама пациенти, контаминирани с коронавирус.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама