Пета жертва на коронавируса у нас, почина мъж от Разлог

14:58, 28 мар 20 25 5133 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Пета жертва на коронавируса у нас. В болницата в Благоевград е починал мъж от Разлог, съобщава БГНЕС. 

Мъжът е бил на 55 години. От "Юлен" отрекоха информацията той да е работил на лифта в Банско.

Мъжът е от Банско и е служител на фабрика за мебели. „Този човек никога не е работил в ски зона Банско. Надяваме се преди да се пуска една информация в общественото пространство да бъде проверявана, а не да се съобщават лъжи, които допълнително да стресират хората", каза Иван Обрейков, директор на ски зона Банско и маркетинг директор на "Юлен". Той изрази съболезнования на семейството. 

На сутрешния брифинг началникът на Оперативния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че тази нощ е починал друг пациент с коронавирус в "Пирогов".

Заразените с коронавирус у нас до момента са 313, като само в София случаите са 200.

Пациентът е приет преди два дни в Благоевградската болница. Бил е без температура и кашлица, но с двустранна пневмония. Приет е първоначално в инфекциозно отделение, бил е със затруднено дишане и недостатъчност, заради което е насочен за реанимация. Тази сутрин рязко се влошава и умира в 10.39 часа. Рентгенологично е потвърден мозъчен отток и двустранна пневмония. Това съобщи д-р Александър Костов - заместник-директор на МБАЛ "Благоевград".

Починалият е с една положителна проба от бърз тест, резултатът от втората все още не е готов.

Относно останалите две жени, настанени в реанимация - майка и дъщеря от разложкото село Горно Драглище, в по-тежко състояние е майката. И двете са с две положителни проби за коронавирус.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама