Фандъкова: Опасността не отминава, а идва

13:03, 29 мар 20 / София 25 4324 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Във Facebook профила си кметът на София Йорданка Фандъкова предостави данни за броя на заразените и починалите от COVID-19 по света ден по ден. С тази статистика тя призова още веднъж хората да си останат вкъщи, за да спасят човешки живот. 

Столична община с единна информационна система за COVID-19

"Това не са просто числа и статистика, а човешки животи. Разгледайте ги, преди да решите, че опасността отминава и можете да излезете навън. Уви, не отминава, а идва! И данните за България ясно го показват", написа столичният кмет. 

"Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната", предупреди тя. 

Снимка: БГНЕС/ Служители на столичната полиция предупреждат хората да не се разхождат по пешеходната зона на булевард Витоша

Борисов: Моят приятел, бивш френски министър, е починал от коронавирус

"5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата. Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес: „най-тежките времена ни предстоят“. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени", написа Фандъкова. 

"Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата", заключи тя. 

Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона по бул. Витоша в столицата. Служителите на реда предупреждават хората да не се разхождат, а да се приберат вкъщи. Междувременно стана ясно, че има 4 съставени акта в София за нарушение на забраната за разхождане в парковете. Информацията съобщиха от Общинска полиция за БНТ.

Два от тях са за Южния парк и два за разходка на Витоша. От пресцентъра на МВР заявиха, че нямат точна информация за глобени граждани, които са се разхождали в парковете на столицата, но съобщиха, че полицаи постоянно обикалят и предупреждават хората.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама