Проф. Балтов: Трябват повече пари за медиците, които са 24 часа край болните от COVID-19

18:39, 29 мар 20 25 2430 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

По-големи допълнителни възнаграждения трябва да получат медицинските лица, които по 24 часа се грижат за пациентите с COVID-19. Това каза изпълнителният директор на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов по Нова телевизия.

Той благодари на дарителите, които помагат на лечебното заведение със средства или апаратура. Всички те са дали заявка, че ще помагат още, ако се наложи.

Проф. Балтов призова хората, които проявяват симптоми като тези на COVID-19, да не прескачат личния си лекар и да не отиват директно в болница. Причината – ако дадат положителни проби за коронавирус, те биха могли да блокират дейността на цяло лечебно заведение най-малко за часове.

Доц. Мангъров: Заразените с Covid-19 у нас са десетократно повече

В момента в „Пирогов” са настанени девет болни от COVID-19. Четирима от тях са интубирани и на апаратна вентилация. За останалите петима директорът на „Пирогов” каза, че се надява да бъдат изписани следващата седмица. Условието за това е да дадат две отрицателни проби.

Проф. Балтов увери, че реаниматорите се борят за всеки човешки живот до последно. И призова хората да не се поддават на паника и да не се превръщат в хипохондрици.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама