В Литва изобретиха безконтактни дръжки на врати чрез 3D принтер

20:19, 29 мар 20 / Култура 25 3467 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Един от рисковете да се заразите с коронавирус е чрез докосване на повърхности на ежедневно докосвани предмети като дръжките на вратите. Обществена библиотека в Каунас, Литва, помага на бизнеса, като предлага приспособления за дръжки на вратите, които биха могли да намалят риска от инфекция, съобщава БГНЕС.

Използвайки белгийски дизайн и 3D принтер, библиотеката прави четири типа портативни устройства за врати, с които може да се отварят лесно, без да се хващат дръжките.

„Първо ние се грижим за заобикалящия ни бизнес“, обясни Моника Страупите, специалист по връзки с обществеността в библиотеката „Kaunas Vincas Kudirka“. „И каним всички, които имат 3D принтери, да се присъединят".

В Словения създадоха уникален начин за подпомагане на малкия бизнес

Устройствата са прости, но ефективни. Както и в други страни, огнището на коронавирус вдъхновява хората и бизнеса да бъдат изобретателни, не само за да бъдат полезни, но понякога и за да оцелеят.

Досега в Литва има 358 потвърдени случая на COVID-19 и 5 смъртни случая.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама