Китайската промишленост възстанови 98,6% от производството

10:21, 30 мар 20 / Свят 25 2499 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Промишлените предприятия в Китай са успели да възобновят производството си средно до 98,6%. Това съобщи заместник-министърът на промишлеността Син Гобин.

"Натоварването на производствените мощности в промишлените предприятия в страната вече достигна 98,6%, а 89,9% от работниците и служителите са се върнали на работните си места", съобщи той, цитиран от БГНЕС.

Пандемията с коронавируса през последните часове

В малките и средни предприятия на работа са се върнали около 76% от заетите.

"Предприятията, заети в автомобилната промишленост, са възобновили 97% от производството си, но в момента се сблъскват с ниски нива на търсене", подчерта заместник-министърът.

В момента темповете на възобновяване на производството и работата на предприятията са относително високи, но заради недостатъчното търсене на пазара автомобилната промишленост продължава да изпитва затруднения. Складовата наличност ще продължи да нараства, а това впоследствие може да принуди някои компании да намалят своята производителност.

Властите в Китай се опитват да се справят с този проблем, като прилагат различни мерки и програми за стимулиране на потребителското търсене на продукцията на автомобилната промишленост. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама