Столичните съветници ще заседават онлайн при извънредни ситуации

13:47, 30 мар 20 / София 25 2517 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Общински съветници от ГЕРБ в Столичен общински съвет предлагат онлайн провеждане на комисии и заседания на съвета при обявено извънредно положение.

Общинските съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Силвия Христова,  Елен Герджиков, Николай Стойнев и Ботьо Ботев внесоха доклад с предложение за промяна в действащия Правилник за дейността на Столичен общински съвет, която да позволи дистанционното провеждане на заседания на комисии и сесии на съвета.

Целта е да се разглеждат само и единствено доклади, свързани с мерки относно извънредното положение, като Председателският съвет ще определя въпросите, които да се включат в дневния ред.

Елен Герджиков: Спазваме всички мерки, но трябва да намерим законов начин да продължим работата си

Присъствието на съветниците ще се осъществява посредством конферентна връзка, която позволява установяване на самоличността и участие в дискусиите и вземането на решения. За граждани и други заинтересовани страни ще има обявен имейл адрес, на който могат да изпращат коментари, становища и въпроси по разглежданите теми. Заседанията ще се излъчват на живо през интернет страницата на Столичен общински съвет, в You Tube и Facebook.

Председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков, в качеството му на член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, отправи и писмено предложение за законодателна промяна, уреждаща дистанционни заседания на общинските съвети при обявено извънредно положение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама