Мръсен въздух в София тази сутрин, общината с мерки

14:52, 30 мар 20 / София 25 2364 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Тази сутрин въздухът в София бе замърсен, показват данни на измервателните станции, публикувани на сайта на Столична община. Между 7.00 и 9.00 часа е била най-силната концентрация на фини прахови частици в атмосферния въздух. 

Въздухът в квартал "Павлово" е бил повече от два пъти по-мръсен от допустимото. Измервателната станция отчита концентрация на ФПЧ 110 µg/m3 при средна стойност 50 µg/m3. В районите „Хиподрума“ и „Надежда“ праховите частици също са били доста над нормите.

Значително по-чист въздух в столицата

Предвид прогнозите за мръсен въздух Столична община предприема допълнителни мерки:

Столичен инспекторат инициира извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици.

Общината призовава гражданите да използват обществения транспорт, а отопляващите се с твърдо гориво да преминат към към алтернативно. 

Галъп: 70% от софиянци смятат въздуха в града за много лош

Столичен инспекторат и дирекция "Общински строителен контрол" предприемат проверки на строителните обекти, генериращи емисии.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама