Лидерът на "Възраждане" обвинен заради изказвания за коронавируса

15:03, 30 мар 20 / Политика 25 3708 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Според прокурорите будят „неоснователна тревога у гражданите" в извънредното положение заради пандемията от коронавирус. 

В предаване по телевизия „Евроком“ Костадинов е казал, че въведените мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Твърдял е и че липсват стоки от складовете на „Държавния резерв“. Думите му са били: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 хил. лева.

Тълкувам това като политическа репресия от страна на един отиващ си диктаторски режим. Това, което се случва, е политически процес“, заяви Костадинов на влизане в СДВР.

Полицията ме принуди да наруша карантината- да мина цяла България, от Варна до София, за да направят това, което искат да направят. Въпреки че имаше вариант да бъда разпитан във Варна. Това обаче не се случи“, коментира той. 

Андрей Слабаков под карантина: Какви грешки допусна Европа в борбата срещу COVID-19?

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама