399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

17:12, 31 мар 20 25 5781 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Новите лабораторно доказани случаи са 20, като 19 от тях са в София, а един в Перник, съобщиха от здравното министерство.

146 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 14 от тях са интубирани.

Карантината в Банско се отменя от тази вечер

227 от регистрираните у нас случаи са на мъже и 172 на жени.

Регистрираните случаи по административни области са както следва: Благоевград – 11; Бургас – 18; Варна – 20; Велико Търново – 2; Габрово – 2; Добрич – 6; Кърджали – 6; Кюстендил – 6; Ловеч – 1; Монтана – 17; Пазарджик – 7; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 24; Силистра – 2; Сливен – 4; Смолян – 7; София – 244; Стара Загора – 2; Хасково – 1; Шумен – 4.

От общия брой на потвърдените случаи 20 души са медицински персонал.

"Получихме хидроксихлорохин. Всички болни в България са лекувани с това лекарство, от вчера имаме доставка. Всички на болнично лечение получават това лекарство. То не може да се разпространява в аптечната мрежа, може само по наредба 10 да се ползва - тоест само в болници се разпространява, останалата терапия е антибиотична – с Азитромицин. Тази формула е въведена в САЩ и най-вероятно ще бъде въведена и в европейските страни", коментира сутринта проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовен брифинг. 

33 000 опаковки хинин има във ВМА – това е дарение. Правителството вече забрани износа му и може да се произведе. Предстои да се произвежда хлорохин и в България, допълни ген. Мутафчийски.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама