Правителството възнамерява да купува тестове за коронавирус от Корея

11:48, 31 мар 20 / Политика 25 2087 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял по телефона с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Двамата лидери са обсъдили актуалната информация за разпространението на COVID-19 и ефективни мерки за ограничаване на заболяването, съобщиха от правителствената информационна служба.

За подпомагане на ранното откриване на вируса и ограничаването на разпространяването му, корейската държава е увеличила тестването на гражданите си с тестове  PCR реакция.

През електронна система ще проверяваме били ли сме в контакт с болен от COVID-19

Премиерът Борисов е заявил интерес от страна на българското правителство за купуване от Република Корея на 30 хиляди PCR теста месечно. Президентът Мун Дже-ин е обещал да провери и в най-кратки срокове да отговори какви количества от тестовете и кога те могат да бъдат изпратени в България.

България и Корея прилагат едни и същи мерки за физическа изолация и дистанциране, както и едни и същи процеси на профилактика и лечение.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама