Акцент на деня: Всяка заповед - предпоследна

17:30, 31 мар 20 25 4264 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Коронавирусът идва и след това си отива. Но политиката остава. Затова тези, които се занимават с нея, не могат да си позволяват грешки. В обществото обаче за пореден път остава усещането, че някой си играе на „иди ми – дойди ми“.

Нещо такова се случи през последния ден по въпроса с маските. Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която направи носенето им задължително на всички обществени места, а по-малко от 24 часа след това я отмени. Това стана въпреки че симпатичният на почти всички ген. Мутафчийски пое отговорността за решението, независимо че многократно самият той е отричал необходимостта здравите хора да носят маски. „Докато напишеш пост за някоя нова заповед или закон, те вече са го отменили“, оплакват се потребителите на социалните мрежи.


Снимка: БГНЕС

Като причина за взетото решение Ананиев посочи липсата на консенсус в обществото. Основната критика на хората идваше от факта, че е почти невъзможно да се открият маски в търговската мрежа. Усещане за неудовлетвореност у българите събуди и фактът, че според Световната здравна организация маските са само за болни. Въпреки отмяната на заповедта обаче, здравният министър препоръча маски да се носят.

Случката със сигурност оставя поредния горчив вкус в обществото. Общо взето цялата ситуация можем да опишем с едно изречение: Първоначално правителството предприе добри мерки, подкрепяни от по-голямата част от населението, но след това успя да накара всички да ги намразят.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама