В Хърватия: Тестове за коронавирус се правят и от колата

15:32, 01 апр 20 25 2116 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Тест за коронавирус от автомобила въведе Хърватия. Идеята е хората да не чакат на опашки, да се спазва дистанция и да се правят повече тестове на ден, съобщава bTV.

20 секунди продължава взимането на проба за изследване. С всички формалностите процедурата отнема минута. Изследваният не се налага да излиза от автомобила си, нито да влиза в контакт с други. По-голяма е и безопасността за медиците.

Снимка: БГНЕС

„Драйв ин“ е замислен така, че да могат да бъдат взимани повече проби на ден. Пациентите идват с личен автомобил или с линейка. Всичко става бързо, няма опашки и задръствания. Няма опасност и от заразяване, както е в затворени пространства“, обясни Ясмина Вранеш, клинична лаборатория в Института за обществено здраве.

Мобилните пунктове са изнесени пред лечебни заведения като са спазени всички условия за стерилност. В Хърватия досега са установени около 900 случая на зарани с коронавирус.

Хърватия наложи пълен контрол върху цените на храни, лекарства и защитни маски

Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама