Изолираха бежански лагер в Гърция с 20 заразени

12:07, 02 апр 20 25 2364 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Гърция изолира мигрантски лагер близо до Атина, след като 20 души от обитателите му се оказаха заразени с коронавирус, съобщава БГНЕС. 

Лагерът „Рицона“ е поставен под карантина за две седмици. Вирусът беше установен за първи път у обитателка на центъра, родила в болница в Атина преди няколко дни. След диагностицирането на жената властите са пристъпили към установяване на контактите й в центъра. Тествани са 63 души, от които 20 са били положителни, но без симптоми. Няма заразен с вируса персонал.  

ЕС зове за спешна евакуация в пренаселените мигрантски лагери в Гърция

Часове преди обявяването на новите случаи, премиерът Кириакос Мицотакис похвали предпазните мерки в гръцките лагери. "Мисля, че сме доста добри в проследяването на контакти и всъщност можем да направим проследяване на контактите в самото начало на епидемията", каза Мицотакис пред Си Ен Ен.

Снимка: БГНЕС

"Смятам, че имаме много добри резултати в справянето с този проблем с много хуманно отношение", заяви премиерът, като се позова на тежката пренаселеност на лагера. "Ще продължим да следим много, много внимателно какво се случва в нашите лагери. Разширяваме медицинските заведения", каза той.

Целият достъп до лагера е ограничен и храната ще бъде доставяна на жителите, съобщиха от миграционното министерство. В района ще бъде изпратен допълнителен медицински персонал, а всички пребиваващи ще бъдат прегледани.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама