Спешните медици: Не ни тестват, живеем в страх да не предадем COVID-19

11:36, 02 апр 20 25 3428 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В обръщение към журналистите от Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ заявиха: Държавата не ни зачита "за хора от първа линия в борбата с COVID-19". Може би заради това не ни тестват по никакъв начин, не ни обезщетяват за рисковете на работата ни, не ни разбират”.

Естеството на работата ни, за съжаление, ни превръща в заразоносители, които застрашават ежедневно семействата си и неинфекциозните си пациенти. Ние сме около 8000 човека и вече цял месец живеем със страха да не предадем заразата, с която се сблъскваме ежедневно”, посочиха медиците. 

"До момента нито един спешен медик не е получил обещаните 1000 лв. от парите на данъкоплатеца за обезщетение за работата си с пациенти c COVID-19", се казва още в обръщението, подписано от председателя на асоциацията д-р Даниела Кателиева.

Медици: Вие сте вкъщи, ние сме на работа и всичко ще е наред

Медици молят журналистите да зададат следните въпроси от тяхно име: колко спешни медици са тествани и колко са болни; защо не са тествани след контакт със заразени и трудът на полицаите, военните и депутатите по- рисков ли е; кога ще има достатъчно защитни облекла, като колегите им от интензивните и инфекциозните отделения; кога ще има бързи тестове за диагностициране на пациентите; колко от спешните медици трябва да се разболеят, за да бъдат разбрани от здравното министерство и националния щаб.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама