Джамбазки определи мерките срещу коронавируса у нас като разумни

17:50, 02 апр 20 25 2700 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Нарежданията на Националния оперативен щаб, оглавяван от генерал Мутафчийски, са разумни. В България смъртността не е толкова висока на фона на останалите държави. Това обяви във видео в социалните мрежи евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той призова гражданите да спазват висока лична хигиена и да се грижат за по-възрастните – да  не се подават на паника и на теории на хора без медицинско образование. „Не се лекувайте сами и не пийте антибиотици превантивно“, посочи Джамбазки. „Сега не е време за национални деления. Няма място за такова поведение и отношение. Трябва да покажем национално единство. Заедно ще се справим с това“, добавя той.

Според него трябва да се предприемат мерки за всички засегнати сектори – да се предприемат действия за подпомагане на хората и бизнесите. Той е изпратил няколко писма до ЕК с конкретни предложения за защита на икономиката на страната. Част от тях са искания за спиране на пакет „Мобилност“, както и прехвърляне на средствата, отделени за „Зелена сделка“, към мерките за борба с коронавируса. „В този пакет са предвидени 1 трилион за инвестиции. Сега тези пари трябва да отидат за спасяване на икономиките на страните на Европейския съюз“, добавя евродепутатът. Чуйте какво още предлага той:

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама